Do wiosny jeszcze chwilka, ale czuć ją już w powietrzu! Robi się coraz cieplej i w końcu można pozbyć się ciepłych płaszczy, czapek i ciężkich butów, natura budzi się do życia, a muzyką dla uszu jest śpiew ptaków. W końcu zaczyna się moja ulubiona pora roku.
Na wiosnę nawet kubki smakowe domagają się trochę lżejszych doznań. Już nie gorące, treściwe zupy, ani mocno doprawione dania, teraz na salony wkraczają lekkie i świeże potrawy. Idealnie na ten czas wpisuje się szybki i bardzo łatwy przepis na bezglutenowy sernik limonkowy na zimno zaczerpnięty z bloga Make life easier. Czuć w nim nutkę białej czekolady, ale zdecydowanie pierwsze skrzypce gra tu limonka, dzięki czemu sernik nie ocieka słodyczą, jest za to bardzo orzeźwiający. Polecam gorąco na pierwsze wiosenne i letnie dni.
No Comments